Career Guidance (SYV)

Hej,

Jag arbetar som studie- och yrkesvägledare (SYV) på IES i Landskrona. Som SYV ska jag se till att du som elev får vägledning och information som är opartisk och individuellt baserad utifrån dina intressen och  de frågeställningar du har kring din framtid och ditt gymnasieval.

Det är viktigt att du är rustad och känner dig trygg när det är dags för dig att söka till gymnasiet. Min och hela skolans ansvar är att ge dig som elev VALKOMPETENS;

Insikt - kunskap om mig själv 

Utsikt - kunskap om omvärlden 

Framsikt - kunskap om framtiden

Vi arbetar på skolan med att SYV är hela skolans ansvar redan från förskoleklass och framåt. Pedagogerna arbetar med att stimulera elevernas kreativitet, nyfikenhet och självförtroende samt vilja till att pröva och lösa problem. 

Under våren i årkurs 8 förbereder jag dig för en veckas prao och i årskurs 9 har du en veckas prao på hösten.
Vi träffas i enskilda samtal och i klassrummet. Vi pratar om framtidskompetenser, yrken, gymnasieprogram, behörighet etc.

Du som elev är välkommen att komma och prata med mig när jag har "öppet SYVkontor" eller boka en tid för samtal.  Du är alltid välkommen. 

Självklart är ni som vårdnadshavare mer än välkomna att kontakta mig om ni har funderingar kring prao eller gymnasieval eller något annat som ni känner att ni behöver diskutera med mig.

Användbara länkar:

https://www.skanegy.se/, här gör eleverna sin gymnasieansökan.

https://utbildningsguiden.skolverket.se/ , 

https://www.gymnasieguiden.se/

https://www.framtid.se/

 

Med vänliga hälsningar

Eva Andersson
Studie-och yrkesvägledare (SYV)
telefon: 073-4201623
eva.andersson.landskrona@engelska.se